Nabestaan Na Zelfdoding Gelderland

Persbericht
 

12 november 2019

 

Op zaterdag 7 december is er een bijeenkomst van de werkgroep Nabestaan Na Zelf-doding Gelderland. De bijeenkomst is een provinciale bijeenkomst voor nabestaanden die geconfronteerd worden door een zelfdoding . Dat kunnen kinderen, ouders of welk gezinslid ook, tot vrienden of collega’s. Iedereen die iemand heeft verloren dmv zelfdoding en er behoefte aan heeft om andere nabestaanden te ontmoeten is welkom.

 

Na het overlijden kan een mengeling van emoties ontstaan: intens verdriet, wanhoop, boosheid en schuldgevoel. Kwellende vragen kunnen voortdurend naar boven komen, ook nog jaren na het overlijden. En kun je ( opnieuw)  verstrikt raken in gedachten en blijven piekeren.

 

Contact met anderen wordt door deelnemers als helpend ervaren.

 

Helpend door de (h)erkenning, anderen weinig woorden nodig hebben om te begrijpen waar je mee worstelt. Rouw en verdriet wordt door iedereen anders doorleeft en ervaren, maar wanneer er woorden aan worden gegeven door iemand, kan dat verlichtend werken.  Alle deelnemers aan de groep zijn nabestaanden. Dat geeft een heel bijzondere manier van en naar elkaar luisteren en elkaar  steunen: door een woord, een gebaar of een tip. Er is veel gelegenheid voor eigen inbreng, maar mensen die liever luisteren leveren minstens een net zo belangrijke bijdrage.

 

Benadrukt wordt dat de bijeenkomst is bedoelt voor iedereen die nabestaande is. De werkgroep weet dat het een hoge drempel kan zijn om naar de bijeenkomst te komen. Om de drempel mogelijk wat te verlagen kan er met leden van de werkgroep contact worden opgenomen. 

 

De  bijeenkomst vind deze keer plaats in de Herberg Deventerstraat 40, Apeldoorn van af 9.30- 10.00 uur is er inloop, om 10.00 uur wordt er een openingswoord gedaan daarna is er gelegenheid met elkaar te delen en te bespreken wat ieder bezig houd. Om 12. 00 uur  wordt de bijeenkomst afgesloten.

 

Parkeren kan op het terrein van de Herberg  en in de parkeergarage aan de markt.  De Herberg is met openbaar vervoer bereikbaar.

 

De toegang is gratis. Wel vragen we 1 euro per kopje koffie of thee.

 

 

Er is een schakel die de dood niet kan verbreken, liefde en herinneringen zijn voor altijd.
U kunt zich aanmelden voor onze eerstvolgende groeps-activiteit op 13 april 2024 
door een berichtje te sturen naar anja@nnzg.nl of te bellen naar 0651 224 124.

 

Vergeet me nietje – Symbool van onverwoest-bare verbintenis, ware en eeuwige liefde

Je bent niet de enige!

Op de "Links en boeken" pagina boeken over dit onderwerp te vinden.

Uitgelicht Boek:
Als tranen mogen stromen

 

Als elke traan liefde is, zal ik dan ooit genoeg kunnen huilen? Rouw en liefde horen bij elkaar. Je huilt omdat je liefhebt. Soms kun je niet stoppen met huilen en soms is er slechts die ene stille traan, diep van binnen. Dit boekje gaat over tranen, over ruimte geven aan rouw en verdriet. Een boekje dat troost. Wilma Koolstra neemt je mee op haar persoonlijke reis door rouw, aan de hand van collages met korte teksten. Met een voorwoord van Manu Keirse.

 

Klik hier voor meer informatie over dit boek.